Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο Single Vineyard Σκαντζόχοιρος

16,00

Η ποικιλία ξινόμαυρο του “Σκαντζόχοιρου” καλλιεργείται σε υψόμετρο 690 μέτρων στο όρος Βόρας. Ένα κρασί με βαθύ κόκκινο χρώμα και με ένα σύνθετο μπουκέτο από χαρακτηριστικά αρώματα. Αρώματα λουλουδιών και καρυκευμάτων (βανίλια, πιπέρι, γαρίφαλο), με τόνους ώριμου βατόμουρου, λιαστής ντομάτας και αποξηραμένου σύκου. Γεμάτο στόμα, με άρωμα βανίλιας, πλούσια δομή, ισορροπημένη οξύτητα και νότες καλοδουλεμένου βαρελιού, στην επίγευση έντονο άρωμα κυδωνιών.

Κατηγορία:

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 100%.
Περιοχή / Αμπελοτόπι: Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Οινοποίηση / Παλαίωση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε αδρανές περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παραμονή του κρασιού για 8 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Αρχικά για 12 μήνες σε επιλεγμένα νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια μεσαίου πορώδους «λευκού» καψίματος και στην συνέχεια για τουλάχιστο 14 μήνες στην φιάλη προ της διάθεσης στην αγορά.
Συνοδεύει: Συνδυάζεται αρμονικά με ζουμερά ψητά κρέατα, χωριάτικα λουκάνικα, κόκκινες ψητές πιπεριές, λαγό στιφάδο, κρέατα κοκκινιστά, χωριάτικες πίττες και πικάντικα σκληρά τυριά.
Ιδανική απόλαυση: Στους 16-18° C.