Μαντινεία Τσελέπου

8,00

Κρασί με κύριο χαρακτηριστικό τη φρεσκάδα και την έντονη οξύτητα. Λεπτά αρώματα μεγάλης έντασης με κύρια χαρακτηριστικά τα εσπεριδοειδή και λεμονανθούς.

Κατηγορία:

Σε ένα μοναδικό οικοσύστημα σε υψόμετρο πάνω από 750 μέτρα στις παρυφές του Πάρνωνα με πολύ κρύους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια, ξεφυτρώνει ο αμπελώνας του κτήματος, ο οποίος καλύπτει 250 στρέμματα (25 εκτάρια), φυτεμένα με 5 διαφορετικές ποικιλίες.

Το μοσχοφίλερο, το merlot, το cabernet sauvignon, το chardonnay και το πιο σπάνιο gewurztraminer έχουν προσαρμοστεί στην εντέλεια στα εδάφη και στις κλιματολογικές συνθήκες στης Τεγέας.

Στο Κτήμα Τσέλεπου τα cabernet sauvignon είναι φυτεμένα στο αμπελοτόπι "Αυλοτόπι" με αργιλιπετρώδη εδάφη. Το merlto βρίσκεται στην τοποθεσία "Κοκκινόμυλος" με αργιλοπηλώδη εδάφη. Στα αμπελοτόπια της Περπατιάρας και στους γύρω λόφους σε εδάφη αργιλώδη κοκκινοχώματα απλώνονται οι ποικιλές Μοσχοφίλερο και chardonnay. Τέλος δε στους πρόποδες του Πάρνωνα και σε υψόμετρο 780 μέτρα στα σπάνια για την Πελοπόννησο εδάφη σχιστολιθικά, καλλιεργείται το gewurztraminer.