Πόρτες Cabernet Sauvignon Σκούρα

9,20

Το χρώμα είναι βαθύ πορφυρό. Η μύτη έχει ένταση και βάθος με κυρίαρχα αρώματα από μαύρη σταφίδα, βατόμουρο, μπαχάρια, και νότες κέδρου, καπνού και άγριων βοτάνων να ακολουθούν. Το στόμα είναι μεσαίου σώματος, ισορροπημένο με ώριμες τανίνες. Η επίγευση έχει μεσαία διάρκεια και πολυπλοκότητα.

Κατηγορία: Ετικέτα:

Οι Portes Cabernet Sauvignon του Γιώργου Σκούρα ανοίγει νέες πόρτες για τα Ελληνικά Cabernet. Χτυπά την χρυσή τομή και μας δίνει όλη την εκρηκτική προσωπικότητα του σταφυλιού, αλλά με μια βελούδινη φορεσιά που μπορούμε να την χαρούμε άμεσα. Από τη μία ένα ζουμερό και μαλακό Merlot το οποίο έχει ήδη ταρακουνήσει την αγορά με τη σχέση ποιότητας τιμής και από την άλλη ένα Cabernet Sauvignon το οποίο καταφέρνει και διατηρεί ποικιλιακό χαρακτήρα χωρίς όμως την αγριάδα που συνήθως συναντάμε στα Cabernet Sauvignon. Πολλές ημεδαπές εκδοχές είτε θα είναι τραχιές και θα χρειάζονται αρκετά έτη παλαίωσης στην φιάλη, είτε δεν θα έχουν καθόλου ποικιλιακό χαρακτήρα Cabernet.
 

Παραγωγός: Κτήμα Σκούρα
Προέλευση: Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου
Διεθνής Ποικιλία: 100% Cabernet Sauvignon
Αλκοόλ: 14%
Οινοποίηση / Ωρίμανση: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 24˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης 12 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Ωρίμανση κατά 50% σε δεύτερης χρήσης γαλλικά βαρέλια για 8 μήνες. Mετά την εμφιάλωση, παραμονή για 6 μήνες στο κελάρι του Κτήματος.
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό): 5.8 g/l
pH: 3.45
Στρεμματικές αποδώσεις: 900 kg/στρ. (54 hl/ha)
Γευστικός Χαρακτήρας: Ερυθρά μαλακά με ώριμο φρούτο.
Συνοδεύει: Ζυμαρικά με Κρέας, χοιρινό κρασάτο, ώριμα ημίσκληρα τυριά.