Ψηλές Κορφές Σάμου

8,00

Ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο, πρασινοκίτρινο και λαμπερό, το χρώμα τής πιο πρόσφατης δημιουργίας της Ένωσης σηματοδοτεί ένα κρασί υπερσύγχρονο για τον απαιτητικό οινόφιλο που αναζητά το ξεχωριστό. Στο στόμα συναντάμε τον χαρακτήρα του μοσχάτου, αλλά και πάλι κομψά, ενώ η γεύση του έχει δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια. Οι Ψηλές Κορφές είναι ένα αρωματικό, αλλά όχι κραυγαλαίο, κρασί, που πίνεται κάλλιστα μόνο του και ως απεριτίφ, αλλά μπορεί να συνοδεύσει και διακριτικά αρωματικά πρώτα πιάτα.

Κατηγορία:

Το σταφύλι παραγωγής του προέρχεται αποκλειστικά από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες του νησιού, σε παλιές χτιστές πεζούλες και υψόμετρο μέχρι 800 μέτρα! Έχει έτσι φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα τυπικά, ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα.
 

Ελληνική Ποικιλία: Μοσχάτο Σάμου
Περιοχή: Αιγαίο - Σάμος
Αλκοόλ: 12%
Συνοδεύει: Τυρί Blue Cheese, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Ελαφρύ, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Μαλακό Λευκό Φρέσκο, Τυρί Μαλακό Λευκό Ωριμο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Λιπαρό, Τυρί Σκληρό Λευκό Ελαφρύ, Τυρί Σκληρό Λευκό Έντονο/Αλμυρό, Φρούτα.

 

Χαρακτηριστικά

Oι αμπελώνες της Σάμου είναι μοναδικοί στον κόσμο: 16.000 στρέμματα, σχεδόν όλα διαμορφωμένα σε πεζούλες, σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση του νησιού, δημιουργούν ένα αξέχαστο σκηνικό που εξασφαλίζει την ιδιαιτερότητα των κρασιών μας. Oκτακόσια μέτρα πάνω από το Aιγαίο, οι πλαγιές του όρους Άμπελος σχηματίζουν ένα τεράστιο αμφιθέατρο με τις κερκίδες ξέχειλες από αμπέλια. H σιγή είναι απόλυτη, το φως εκτυφλωτικό, μετά βίας διακρίνονται στο βάθος μερικοί χωρικοί που πάνε στις δουλειές τους: να τα «grand crus», τα επιλεγμένα αμπελοτόπια και, κατ’ επέκταση, κρασιά που παράγει η Σάμος. Aπό τα 25 αμπελοχώρια της Σάμου τα περισσότερα βρίσκονται στο βόρειο και λιγότερο τουριστικό τμήμα του νησιού. Oι περισσότεροι αμπελώνες είναι ορεινοί και ημιορεινοί εξασφαλίζοντας στα σταφύλια αργή και σταθερή ωρίμαση, μέχρι να αγγίξουν εντυπωσιακά υψηλούς βαθμούς, απαραίτητοι για τη δημιουργία των θεϊκών γλυκών μοσχάτων. Tα εδάφη είναι βαθιά και με τέλεια αποστράγγιση, αναγκάζοντας τις ρίζες να πάνε βαθιά μέσα στη γη για αναζήτηση τροφής. Tα σταφύλια ωριμάζουν τέλεια και είναι πλούσια σε ουσίες.
 

Διακρίσεις

2007
Special Edition of Magazine “Trofima kai Pota” (Food and Drink)
one of “TOP PRODUCTS OF THE YEAR”

2008
International Wine & Spirit Competition, London
Bronze – vintage 2007

2009
Decanter World Wine Awards, United Kingdom
Bronze – vintage 2008

Decanter & Greek White Tasting
4 stars-highly recommended – vintage 2008

International Wine & Spirit competition, UK
Bronze – vintage 2008

International Wine Challenge, United Kingdom
Bronze – vintage 2008