Τεχνικά Χαρακτηριστικά | Άκρες / 2015 |
Κατηγορία | Ξηρός λευκός |
Κατάταξη | Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Ροδίτης Αλεπού 70% Μοσχοφίλερο 30% |
Αμπελώνες | Ροδίτης Αλεπού: Ορεινή Πελοπόννησος σε ύψος 450μ. Μοσχοφίλερο: Μαντινεία σε ύψος 750 μ. |
Κυρίαρχος τύπος εδάφους | Αμμώδες |
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) | Ροδίτης Αλεπού: 27 έτη Μοσχοφίλερο: 22 έτη |
Στρεμματικές αποδώσεις | Ροδίτης Αλεπού: 1.000 kg/στρ. (62 hl/ha) Μοσχοφίλερο: 900 kg/στρ. (45 hl/ha) |
Ημερομηνίες τρύγου | Ροδίτης Αλεπού: Αρχές έως μέσα Σεπτεμβρίου Μοσχοφίλερο: Τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου |
Οινοποίηση/Ωρίμανση | Προζυμωτική εκχύλιση για 3 – 6 ώρες στους 14˚C. Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 16˚C. Σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Πώμα βιδωτό. |
Αλκοολικός τίτλος | 12.2% |
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) | 6.2 g/l |
pH | 3.12 |
Άκρες Σκούρα Λευκό
7,20€
Το χρώμα είναι απαλό, λευκοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Η μύτη είναι σύνθετη με φρέσκους ανθικούς χαρακτήρες να υπερισχύουν. Ακολουθούν νότες φλούδας λεμονιού και αρώματα τροπικών φρούτων όπως αβοκάντο. Το στόμα χαρακτηρίζεται από πλήρη ισορροπία με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, αγγίγματα γιασεμιού και μέντας. Στην επίγευση, η οξύτητα οδηγεί τον ουρανίσκο σε ένα καθαρό επιμηκυμένο τελείωμα.
Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση χωρίς μηλογαλακτική ζύμωση, σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Φρέσκα άνθη, νότες φλούδας λεμονιού, τραγανή οξύτητα, αρωματική ένταση.
Ένα απλό, φρέσκο, ξηρό, λευκό καθημερινό κρασί, γεμάτο φρουτώδη αρώματα. Η φιλοσοφία και ο χαρακτήρας των κρασιών του Γιώργου Σκούρα, σε μια εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, αναστολή της μηλογαλακτικής ζύμωσης, σύντομη παλαίωση επάνω στις φίνες οινολάσπες. Το χρώμα είναι απαλό, λευκοκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Η μύτη είναι σύνθετη όπου οι φρέσκοι ανθικοί χαρακτήρες υπερισχύουν και ακολουθούν νότες φλούδας λεμονιού και αρώματα τροπικών φρούτων όπως αβοκάντο. Το στόμα χαρακτηρίζεται από πλήρη ισορροπία με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών και αγγίγματα γιασεμιού και μέντας. Στην επίγευση, η οξύτητα οδηγεί τον ουρανίσκο σε ένα καθαρό μακρύ τελείωμα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8- 10°C και συνοδεύει ψάρια, θαλασσινά και λευκά κρέατα. Επιδέχεται παλαίωση 3 χρόνια από τον τρύγο.