Κτήμα Βίβλια Χώρα Όβηλος Ερυθρός

35,00

Ο Όβηλος, Τοπικός Οίνος Παγγαίου, είναι κρασί για φαγητό, και μάλιστα ιδανικό για να συνοδεύσει απαιτητικά κρεατοκεντρικά πιάτα. Σχεδόν κάθε εσοδεία του, ωστόσο, παρότι κυκλοφορεί στην αγορά έχοντας ήδη παλαιώσει αρκετά στο οινοποιείο, από την πρώτη κιόλας δοκιμή μάς δίνει την ξεκάθαρη αίσθηση ότι το «απόγειο» της οινικής του κομψότητας αργεί ακόμα.

Κατηγορία:

Το κρασί που δημιούργησαν στο Κοκκινοχώρι Καβάλας ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες εξέλιξής του, σε βάθος χρόνου. Πριν δημιουργήσουν το Κτήμα Βιβλία Χώρα, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής μελέτησαν σε βάθος το terroir της περιοχής και τις δυνατότητές του. Το συγκεκριμένο σημείο στο Κοκκινοχώρι, έξω από την Καβάλα, βρίσκεται ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, χαρακτηρίζεται από ιδανικές κλιματικές συνθήκες και διαθέτει έδαφος ευνοϊκό για αμπελοκαλλιέργεια. Σε αυτό το «φόντο», λοιπόν, επέλεξαν μία αρκετά ευρεία γκάμα από λευκές και ερυθρές ποικιλίες για καλλιέργεια και οινοποίηση - η οποία συνεχώς μεγαλώνει. Από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του οινοποιείου, οι ιδρυτές του οραματίστηκαν ένα μεγάλο κρασί, μακράς παλαίωσης, που να αποδίδει τη δική του, μοναδική έκφραση μιας δημοφιλούς γαλλικής ποικιλίας μέσα από το μοναδικό terroir του Κτήματος. Κάπως έτσι γεννήθηκε ο ερυθρός Οβηλος, ένα κρασί από 100% Cabernet Sauvignon, το οποίο ωριμάζει για 18 μήνες σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια πριν κυκλοφορήσει στο εμπόριο.