Κτήμα Γεροβασιλείου Ερυθρός

17,00

Διακρίνεται για το λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα. Σύνθετο “μπουκέτο” μπαχαρικών (μαύρο πιπέρι) με ώριμα μαύρα φρούτα (δαμάσκηνο, κεράσι) και φρυγανισμένο ψωμί. Στο στόμα ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο δημιουργώντας έτσι μια εντύπωση δύναμης και ισορροπίας. Μακριά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών.

Κατηγορία:

Παράγεται από τις ποικιλίες Syrah, Μerlot και Λημνιό με την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων, όπως δαμάσκηνο, κεράσι. Στο στόμα οι ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας μια εντύπωση δύναμης και ισορροπίας. Εμφανίζει μακρά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών. Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Σερβίρεται στους 16-18°C. Γευστικοί συνδυασμοί: χοιρινό, ψητά κόκκινα κρέατα, διάφορα πουλερικά στο φούρνο, κυνήγι με κόκκινες σάλτσες, ώριμα τυριά..

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι δημιούργημα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το 1981 άρχισε να φυτεύει στον οικογενειακό αμπελώνα 25 στρεμμάτων στην περιοχή Παπαμόλα Επανομής, 25 περίπου χλμ νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης-σε ένα ιδανικό οικοσύστημα για την καλλιέργεια αμπελιού- ελληνικές και ξενικές ποικιλίες. Η πρώτη οινοποίηση πραγματοποιήθηκε το 1986 στο σύγχρονο οινοποιείο, που χτίσθηκε μέσα στο χώρο του αμπελώνα. Όλα τα κρασιά του Κτήματος Γεροβασιλείου παράγονται από τον ενιαίο ιδιόκτητο αμπελώνα των 450 σήμερα στρεμμάτων.
 

Παραγωγός Κτήμα Γεροβασιλείου
Ποικιλίες Syrah, Μerlot και Λημνιό
Τύπος κρασιού Ξηρός
Συνοδεύει Κυνήγι, κόκκινα κρέατα με μυρωδικά, ώριμα τυριά.
Φύλαξη / Παλαίωση Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης για αρκετά χρόνια (10-15).
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18°C
Μέγεθος φιάλης 750 ml
Οινοποίηση Παράγεται με την κλασική ερυθρή οινοποίηση με παρατεταμένη διάρκεια εκχύλισης, ενώ στη συνέχεια -μετά από την αλκοολική και την μηλογαλακτική ζύμωση- το κρασί παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια.