Τεντούρα Vantana classic

12,00

H Tentura Classic, το παραδοσιακό ποτό της Πάτρας, φτιαγμένο από κανέλα και γαρύφαλλο και μικρά οικογενειακά μυστικά, πίνεται παγωμένη κάθε στιγμή.

Κατηγορίες: ,

Από την ίδρυση της ποτοποιίας το 1904, ο Παναγιώτης Βαντάνας παρασκευάζει τεντούρα.
Η Tentura Vantana Classic, γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο εκχύλισης κανέλλας, γαρύφαλλου και μικρών μυστικών.
Η Πάτρα φημίζεται για την τεντούρα της που η ονομασία της προέρχεται από τις λέξεις ‘teinture’ η ‘ tintura’. Οι πατρινοί την αποκαλούσαν παλιά και ‘μοσκοβολήθρα’. Σύντομα η φήμη της εξαπλώνεται στην Ελλάδα.
Η κλασσική συνταγή ‘Τεντουρα Vantana’ χαρακτηρίζεται από την υπέροχη γεύση και τα ευχάριστα αρώματα που αναδεικνύει. Πίνεται κάθε στιγμή, σκέτη ή με πάγο, με σόδα η τόνικ και συνδυάζεται σε κοκτέιλ. Ιδιαίτερα μετά το γεύμα – έχοντας και χωνευτικές ιδιότητες – γίνεται απολαυστική στους 6-12 ˚C.
Συνοδεύεται με ξηρούς καρπούς, φρούτα και γλυκίσματα.