Το Μαύρο Πρόβατο Semillon Sauvignon Blanc Νίκος Λαζαρίδης

11,00

Λαμπερό διαυγές με ελαφρές χρυσοπράσινες ανταύγειες. Τα τυπικά αρώματα πεπονιού και φρεσκοκομμένου γρασιδιού εναλλάσσονται σε ένα φόντο εσπεριδοειδών. Μία πλούσια, δροσερή και όμορφα ισορροπημένη γεύση, ευχάριστη οξύτητα και αρωματική επίγευση. Πίνεται ευχάριστα για τα επόμενα 2-3 χρόνια από τον τρύγο. Σερβίρεται στους 8-10oC, συνοδεύοντας θαλασσινά, λευκά άπαχα κρέατα, πράσινες σαλάτες με ελαφρά dressing, λαδερά μεσογειακής κουζίνας και ζυμαρικά με διακριτικές σάλτσες.

Κατηγορία:

Ποικιλίες: Semillon 40%, Sauvignon Blanc 60%.
Αμπελώνες: Πρόποδες Παγγαίου Όρους.
Καλλιέργεια: Γραμμικοί αμπελώνες εγκατεστημένοι σε μέσης σύστασης εδάφη που εκτείνονται στους πρόποδες του Παγγαίου όρους σε υψόμετρο 200m.
Ημερομηνία τρύγου: Τέλος Αυγούστου.
Οινοποίηση – Ωρίμανση: Ακολουθείται η μέθοδος κρυοεκχύλισης με ζύμωση σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ωρίμανση με bâtonnage για 3 μήνες.
Οινολογικές Αναλύσεις:
Αλκοολικός Τίτλος: 13%
Ολική Οξύτητα: 6,00g/l
Ανάγοντα Σάκχαρα: 4,00 g/l
pH: 3,37
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Χρυσοπράσινο λαμπερό χρώμα. Αρώματα φρεσκοκομμένου γρασιδιού, γλυκολέμονου και γιασεμιού. Διαθέτει μια ευχάριστη οξύτητα που συνδυάζεται από σπάνια μεταλλική επίγευση, που αντανακλά το Μεσογειακό terroir.