Πόρτες Merlot Σκούρα

9,50

Το χρώμα είναι βαθύ, πορφυρό με ρουμπινί ανταύγειες. Η μύτη σίναι συμπηκνωμένη, σύνθετη και πολυδιάστατη. Ξεδιπλώνονται αρώματα κόκκινου κερασιού, ώριμου δαμάσκηνου, γλυκιάς βανίλιας με νύξεις βιολέτας και καπνού. Στο στόμα είναι στρογγυλό, βελούδινο και γεμάτο με πολύ ώρμες μαλακές τανίνες. Κυριαρχεί το βαθύ μαύρο φρούτο και αρώματα μπαχαριών και καπνού ακολουθούν. Η επίγευση είναι πλούσια, μακριά και σύνθετη.

Κατηγορία:

Το Merlot στην Ελλάδα είναι ο ορισμός του απαλού, εύκολου και γοητευτικού κρασιού. Ως προς την κατεύθυνση αυτή ο Γιώργος Σκούρας παράγει ένα ποιοτικό Merlot με βαθύ πορφυρό χρώμα. Στημύτη έχει ένταση και βάθος με κυρίαρχα στην αρχή αρώματα δέρματος και γης τα οποία γρήγορα εξασθενούν δίνοντας τη θέση τους στη μαύρη σταφίδα, στο βατόμουρο και τα μπαχάρια με νότες κέδρου και άγριων βοτάνων.
 

Παραγωγός: Κτήμα Σκούρα
Προέλευση: Τοπικός Οίνος Πελοποννήσου
Διεθνής Ποικιλία: 100% Cabernet Sauvignon
Αλκοόλ: 14%
Οινοποίηση / Ωρίμανση: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Συνολικό χρόνος εκχύλισης για 14 ημέρες Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση σε 20% καινούργια και 80% δεύτερης χρήσης γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες. Παραμονή μετά την εμφιάλωση 8 μήνες στο κελάρι του κτήματος.
Ξηρότητα: Ξηρός
Γευστικός Χαρακτήρας: Ερυθρά μαλακά με ώριμο φρούτο
Συνοδεύει: Σερβίρεται στους 18°C και συνοδεύει κόκκινα κρέατα, πουλερικά και ημίσκληρα τυριά.

 

Διακρίσεις

 

Αργυρό Μετάλλιο

* Εσοδείας 2004, Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2006
 

Χάλκινο Μετάλλιο

* Εσοδείας 2004, Challenge International Du Vin 2006