Κτήμα Κατσαρού Ερυθρός

23,00

Bαθύ πορφυρό χρώμα. Πληθωρική και έντονη μύτη φραγκοστάφυλου, βύσσινου, μαύρου κερασιού με νότες μελανιού και βουτύρου. Στόμα παχύ και βελούδινο με άψογη δομή και τανίνες που υπόσχονται αντοχή στο χρόνο. Μακρά επίγευση και μεγάλη διάρκεια.

Κατηγορία:

Ποικιλιακή σύνθεση: 80 % Cabernet Sauvignon, 20% Μerlot
Μέσος όρος ηλικίας φυτών: 16 έτη
Έδαφος: Aμμοαργιλοπιλώδες σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 817 μέτρων.
Τρύγος: To πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου
Οινοποίηση: Ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 18 -23 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας.
Ωρίμανση: Σε μικρά (228 L..) δρύινα Γαλλικά βαρέλια για 12 με 18 μήνες.
Εμφιάλωση: Χωρίς φιλτράρισμα. Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος(συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν βγει στο εμπόριο.
Διάρκεια ζωής: 15 με 20 έτη
Κατανάλωση: Στους 16 -18 C